1 Ara 2010

Mimlendim:)

Sevgili inci çiceği beni mimlemiş.. Hocam'a çok teşekkür ederim...

Mimin içeriği ;)) "Kitaplığınızın karşısına geçin. Gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin. Şimdi gözlerinizi açın. Bir kitap seçmiş durumdasınız. O kitabı satın aldığınız ( ya da hediye gelmiş de olabilir) anı hatırlamaya çalışın. İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın. Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın, 55. sayfayı bulun. Sayfayı tekrar okuyun. Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blog sayfanıza yazın. Daha sonra siz de arkadaşlarınızdan üç tanesine cevaplaması için gönderin."

Gözlerimi açtım ve elimde Kalbimde okulun ışığı adlı kitap vardı.Yıllar önce kitabı okuduğumda bakış açımı değiştirmişti.İnsanların başından geçtiği olayların anlatıldığı kısa yazıların ve hikayelerin yer aldığı bir kitaptır. Kitap aynı zamanda antolojide yer alan hikayecilerden  izler taşımaktadır.

En çok hoşuma giden henüz yürümeye anca başlamış olan çocukların çevrelerini tanımak için bazı girişimlerde bulunması ancak aileleri tarafından Cız!, Ö kaka! ,Uf olursun , Pat olursun gibi sözlerle göz dağı verilerek engellendiği anlatıldığı bölümdü..



55. sayfadan sizlere bir paragraf..

Sınıfta herkesin eşofmanı vardı,bir onun yoktu eski pantolonla ve gömlekle giriyordu derse ama hareketleri iyi yapıyordu.iyi takla atıyordu.Beden eğitimi dersinde başarılıydı.Resmide iyi yapıyordu.Boyaları olsa çok güzel tablolar çıkartılacaktı.Bazen benimkilerden veriyordum.Resim kağıdı olmadığı için düz kağıda yapıyordu.Öğretmen çok beğeniyordu onun resimlerini...

Bende bu mimi izlemekten zevk aldığım ve çok şey öğrendiğim üç blog arkadaşıma yolluyorum..

sevgilerle.. :)

1 yorum: